Sikkerhed i RKL

RKL følger Dansk Rideforbunds retningslinier og krav om sikkerhed.

 

 

 

 

Forebyg ulykker og skader!

 

Sidste år kom over 9.000 personer i Danmark på hospitalet pga. af skader de havde fået i forbindelse med ridning.

RKL har indgået et samarbejde om e-bogen Ridesikkerhed, så vores medlemmer modtager 20% rabat ved køb af bogen.

Bogen kan købes på

www.Ridesikkerhed.com

I skal bruge rabatkoden:

R-746NRXZ6AH

Bogen er skrevet af dyrlæge og professor i husdyrs adfærd Jan Ladewig. Udover at være aktiv rytter har han forsket i forholdet mellem mennesker og dyr. Jan Ladewig har bl.a. skrevet den sidste bog om ridesikkerhed som de sidste 12 år har været anvendt til undervisning af Dansk Rideforbund m.v.

Den nye e-bog indeholder den nyeste viden om ridesikkerhed som forklares i både tekst, videoer, illustrationer og billeder.

I almindelig bogform ville bogen være på ca. 300 sider.

Kort om bogen

Årligt kommer over 9.000 ryttere til skade med deres hest. Langt de fleste tilskadekomne er piger i alderen 12 – 16 år. Selvom vi alle kan udsættes for et uheld, viser en svensk undersøgelse, at to tredjedele af ulykkerne kunne undgås, hvis ryttere havde et bedre kendskab til hestens adfærd, samt til hvordan heste skal trænes. E-bogen beskriver først og fremmest ca. 70 situationer, der erfaringsmæssigt kan være farlige. Ved hver situation beskrives hvori risikoen består, hvad rytteren skal gøre (eller ikke gøre) for at undgå et uheld, samt hvad rytteren bør gøre, hvis uheldet opstår. Endvidere beskriver e-bogen de aspekter af hestens adfærd, der har betydning for ridesikkerheden, f.eks. hvor vigtigt det er for heste at komme på fold dagligt sammen med andre heste. Og endeligt giver e-bogen den indlæringspsykologiske baggrund for træning af heste, baseret på den nyeste viden inden for området. E-bogen benytter den nyeste teknik for vidensformidling. Ud over billeder og figurer indeholder den 40 korte videoklip, der illustrerer emner beskrevet i teksten.

Hvis i ønsker mere information, kan i læse om bogen samt se eksempler på videoklip på www.ridesikkerhed.com. De folk som allerede har læst bogen, heriblandt Luise Thomsen, Journalist, Epona.tv., Helle Sydendal, Rytter, journalist og tidligere redaktør på Magasinet Hest, Anders B. Chortzen, Exam. Berider, www.hestens ABC.dk, synes alle at være begejstrede for den, bl.a. pga. af dens seriøsitet og høje faglighed.

Det er dog ikke en akademisk bog – den kan læses, og forstås, af alle.

Copyright © RKL Jyske Bank - Reg. nr. 0693 Konto nr. 0000171050

Mobile Pay - 2057 7287

Strædet 19, 4920 Søllested